05 mai, 2013

Krõbeda kaneelikattega mustikamuffinid

Täna Janika juurest koju jõudes leidsin eest Loora ja Pille-Riini ja laual karbu mustikaid. Kui Pillelt uurima hakkasin mis ta nendega teha plaanib, ütles ta vaikselt, et tahtis muffineid teha. Mustikamuffinid!, milline hea idee. Hetkeks ehmusin, et olin ju või eile Britta koogi tarbeks kõik ära kasutanud, kuid õnneks leidsin retsepti, kus oli kastuses või asemel õli :) 10 minuti pärast oli tüdrukutel segu kokku segatud - Pille vahustas mune, Loora segas kuivained kokku ja minu tööks jäi vaid segu muffinivormidesse tõsta. Et antud kogusest sai vaid 15 muffinit ja retseptiautori kirjelduses oli vihje ka rabarberitele, läksin peale 1. pannitäie küpsema tõstmist aeda rabarbrijahile. kevad on tore aeg - nädalaga olid rabarbrivarred end juba välja ajada jõudnud ja 20 sm pikkused varred olid piisavalt pikad ahjuminekuks :) Ja nii saidi teine kogus tehtud rabarberitega. Mustikas annab muffinile mahlakuse, kuid maitse on ''tuhmim''. Rabarberid aga annavad hea hapuka nüansi, just selle õige :)

Mustikamuffinid:
200g nisujahu (sobiv kogus ~2,5 dl)
100g suhkrut
noaotsaga soola
1 tl küps.pulbrit
2 muna
100 ml rapsiõli
100 ml piima

150g mustikaid (kui külmutatult, siis vala sulavesi ära) või 1,5 dl rabarbereid

Kate:
70g suhkrut
30g nisujahu
1 tl kaneeli
35g võid (sellest kogusest said 2 portsu muffinite jaoks)

Vahusta munad suhkruga, sega kuivained omavahel. Sega õli ja piin munasegule, lisa kuivained. Kõige viimasena sega sisse marjad (rabarberitükid). Tõsa segu muffinivormidesse, raputa ohtralt peale katet ja küpseta 200.kraadises ahjus 25 minutit.

VÄGA head ja mahlased! Retsept SIIN

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar