23 veebruar, 2011

Kala-juurviljapada riisiga ja shokolaadi-pähklikeeks

Kui eile aru sain, et tööpäev lõpeb koos kella 17'ga, hakkasid peas idanema igusugu mõtted, mida head õhtusöögiks nüüd teha - viimasel ajal muidu ju nädala sees väga korralikke õhtusööke pole jõudnud teha :) Ideest sai kala-juurviljahautis, või -pada või misiganes nimetusega seda nimetada - väga maitsev sai see igatahes.
Hautise jaoks läks mul vaja:

2 suurt porgandit

1 baklazaan

1 keskmine paprika

2 keskmist sibulat

lillkapsast
(Mis mul ununes eile vist poodi)
pool forelli (mul oli eile umbes 800g)

150 ml kohvikoort
200 g toorjuustu (maitsestamata)

100 g sinihallitusjuustu (ntx Regina Blue)

50 g riivjuustu

soola, sidrunipipart


Tükelda porgandid ketasteks, prae kergelt pannil vähese õliga, lisa pannile baklazaani tükid. Kuumuta koos porganiditega veel korra läbi. Pane haudepotti, lisa tükeldatud paprika ja kergelt
pannil (suhteliselt ilma õlita) pruunistatud sibulad. Maitsesta soolaga. Puhasta kala ja lisa väikeste tükkidena (umbes sõrme otsa suurused) potis olevale juurviljale, maitsesta kala soola-sidrunipipraga. Murenda sinihallitusjuust ja lisa potis olevale kraamile ja sega kergelt läbi, aga nii, et kala jääks ikka ühtalselt igale poole. Vala poti põhja veidi vett ja pista kuuma ahju (210 kraadi). Samal ajal soojenda kohvikoor ja sulata selles toorjuust - et saaks suhteliselt ühtlane ''kaste'' - kalla see hautisele peale ja lase ahjus haududa vähemalt 30 minutit (kuna vedelikku on suhteliselt palju, võib hautada ilma kaaneta - mul oli alguses klaaskaas peal, enne lõppu 10 minutit haudus ilma). Enne väljatõstmist raputa peale riivjuust (Hollandi leibjuust oli hea). Serveeri hautatud riisiga (see Liisi blogist leitud versioon) . Andres sõi ja mõmises, mina sõin...ja sõin veel - õhtusöök sai hullult hea - lausa nii hea, et pilti ei jõudnudki teha... Ehk siis järgmine kord :)

Et aga kalaroa valmissaades oli õhtu (võrreldes eelmise ndl teisipäeva omaga) ikka poisike, viskasin kähku ahju ka shokolaadi-pähklikeeksi - lihtsustatud versiooni sellest, ehk kasutades shokolaadi-muffinipulbrit, millele lisasin hakitud röstitud metsapähkleid ja pealt katsin keeksi Mesikäpa shokolaadiga. Ka see sai hea - mõnusalt kerkinud ja pähklimaitseliselt shokolaadine :)
..ja lastel on taas külmapüha - kraadiklaas akna taga näitas hommikul -28 (Ihastes on alati veidi külmem). Kuigi Erik oleks võinud ju täna minna, jätsin ta siiski koju - koolis kinopäev, minek bussiga ja alles oli ndl jagu haige - las püsib soojas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar