Hautise jaoks läks mul vaja:
2 suurt porgandit
1 baklazaan
1 keskmine paprika
2 keskmist sibulat
lillkapsast (Mis mul ununes eile vist poodi)
pool forelli (mul oli eile umbes 800g)
150 ml kohvikoort
200 g toorjuustu (maitsestamata)
100 g sinihallitusjuustu (ntx Regina Blue)
50 g riivjuustu
soola, sidrunipipart
Tükelda porgandid ketasteks, prae kergelt pannil vähese õliga, lisa pannile baklazaani tükid. Kuumuta koos porganiditega veel korra läbi. Pane haudepotti, lisa tükeldatud paprika ja kergelt pannil (suhteliselt ilma õlita) pruunistatud sibulad. Maitsesta soolaga. Puhasta kala ja lisa väikeste tükkidena (umbes sõrme otsa suurused) potis olevale juurviljale, maitsesta kala soola-sidrunipipraga. Murenda sinihallitusjuust ja lisa potis olevale kraamile ja sega kergelt läbi, aga nii, et kala jääks ikka ühtalselt igale poole. Vala poti põhja veidi vett ja pista kuuma ahju (210 kraadi). Samal ajal soojenda kohvikoor ja sulata selles toorjuust - et saaks suhteliselt ühtlane ''kaste'' - kalla see hautisele peale ja lase ahjus haududa vähemalt 30 minutit (kuna vedelikku on suhteliselt palju, võib hautada ilma kaaneta - mul oli alguses klaaskaas peal, enne lõppu 10 minutit haudus ilma). Enne väljatõstmist raputa peale riivjuust (Hollandi leibjuust oli hea). Serveeri hautatud riisiga (see Liisi blogist leitud versioon) . Andres sõi ja mõmises, mina sõin...ja sõin veel - õhtusöök sai hullult hea - lausa nii hea, et pilti ei jõudnudki teha... Ehk siis järgmine kord :)
Et aga kalaroa valmissaades oli õhtu (võrreldes eelmise ndl teisipäeva
..ja lastel on taas külmapüha - kraadiklaas akna taga näitas hommikul -28 (Ihastes on alati veidi külmem). Kuigi Erik oleks võinud ju täna minna, jätsin ta siiski koju - koolis kinopäev, minek bussiga ja alles oli ndl jagu haige - las püsib soojas.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar