20 veebruar, 2011

Valge shokolaadi-maasikatort

Kaua ei ole saanud köögis imesid korda saata (tervelt nädal aega) ja eilse päeva mahamolutanuna tuli täna end siis kokku võtta ;) Tegelikult tahtsin seda torti teha juba eelmisel nädalavahetusel, kuid kui Andres kuulis sõnu ''shokolaad'' ja ''tort'' ühises pealkirjas, raputas ta liig tugevalt pead...nagu tänagi...aaaa, ma ikka tegin - ei saa ju jätta proovimata kui juba mitu aega kummitab...
Põhi on algses retspetist Digestive küpsistest (10 küpsist, 90 g sulavõid, 1 tl kaneeli) , kuid kuna neid Selveris ei olnud, tegin ma tavalise biskviitpõhja alla. Selleks läks mul:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl jahu
Loora vahustas munad korralikult kõvaks vahuks, lisasime jahu ja küpsetasime u. 15 minutit 28'se läbimõõduga koogivormis. Põhja jahtudes asetasime sellele 400 g maasikaid (eelnevalt niisutasin põhja maasikamahlaga.
Kate:
400 g kohupiimapastat
200 g valget shokolaadi
2 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
Sulata shokolaad kuumaveevannis, sega kohupiim ja vanillisuhkur omavahel (kohupiim hoia toasoojana, muidu taheneb shokolaad sisse kallates liiga kiirelt) ja lisa sulashokolaad. Lõpuks lisa vahustatud vahukoor. Kalla põhjale ja aseta paariks tunniks külma.
Kuna meil oli ka kiivisid, katsin tordi enne külma asetamist nendega - sai kenam :)
Kuigi ma algselt pelgasin, et tort vajub vormi ümber võttes koost, ei juhtunud seda siiski.
Head isu! Me ise peame veidi ootama, kuniks Riina-Ennu pere siia jõuavad, siis saab lahti lõigata :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar