19 aprill, 2011

Õhuline tuunikalapirukas


Täna ülelaua-Kadriga toitude üle arutledes, leidsin SL Õhtulehest retseptisoovitusena Õhulise tuunikalapiruka. Tuunikala isu ajas mulle eelmisel nädalal peale Katrin, kes tööl toorsalatit tuunaga sõi. Tegin ahvipärdikuna endalegi eile salati tööle, kuid õnnetuseks oli see otsustanud kotis laiali minna ja hais, mis peale seda käekotist tuli ei kutsunud enam sööma... Tuunikalaisu aga jäi.. Egas muud kui uuele katsele - pirukat kotis laiali juba nii lihtsalt ei aja ;)

Tegingi antud retsepti järgi - unustasin (nagu mul ikka juhtub) küll päikeseküpsed tomatid, kuid ilma selletagi sai ülimaitsev:
Retsept siia ka:
500 lehttaigent
2 tuunikalakonservi tomatis
10 päikeseküpset tomatit
100 g küüslaugumaitselist toorjuustu
50 g riivitud parmesani
100 mozzarellat
1 tl kuivatatud basiilikut (panin veidi värsket)
1 muna keedetult sisse ja 1 määrimiseks

Sega tuunikala, toorjuust, parmesan, tükeldatud mozzarella, hakitud päikeseküpsed tomatid ja basiilik omavahel. Lisa peenestatud keedetud muna. Rulli taigen lahti, vala täidis alumisele kihile ja kata teise laialirullitud lehttaignaplaadiga. Küpseta 30 minutit 200-kraadises ahjus. Enne ahjupanekut määri pirukas munaga.

Söö jahutatult, soojana! Kohe lahtilõigates valgub sisu laiali.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar