20 aprill, 2011

Vahemere pirukas


Liisi pakkus täna tööl värvilist pashat - hullult maitsev oli ja kutsus ka katsetama. Kodus retsepti lugedes jäi aga antud retspeti alt silma hoopis Vahemere pirukas. Retseptil klikates ja koostist lugedes sain aru, et seda peab tegema - mul olid KÕIK ained kodus olemas :) Praegu siis pirukas ahjus ja noh, et ma hetkel tuunikala lainel olen, on seegi sellega.
Panen retsepti siia ka, hiljem lihtsam leida:
Põhi:
100 g võid
3 dl nisujahu
1 tl soola
2 spl külma vett

Täidis:
2 spl õli
3 küüslauguküünt
1 suur sibul
1 purk tuunikala õlis
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart
2 tl kuivatatud basiilikut või pitsamaitseainet
3 - 4 tomatit
10 -12 kivideta oliivi1 dl riivitud juustu
Peale:
2 dl kohvikoort
2 muna
0.5 tl soola
0.25 tl musta pipart

Sega omavahel või ja jahu, lisa vesi ja sool ning sega kiiresti tainaks. Suru tainas võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele ning küpseta 10 minutit. Haki sibul ja küüslauguküüned ning kuumuta õlis, kuni sibul muutub läbipaistvaks. Lisa kurnatud tuunikala, maitsesta 1 tl basiiliku, soola ja pipraga ning kalla segu tainale. Viiluta tomatid ja oliivid ning lao kalasegule. Puista peale ülejäänud basiilik ja pool riivjuustust. Sega koor, munad, sool ja pipar. Kalla segu täidisele ning puista peale ülejäänud juust. Küpseta ahjus 225°C juures 30 minutit.

Lõhnab juba hetkel heasti, usun, et maitseb ka hea (Y), pilt oma pirukast hiljem :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar