Et kodu põhiosa kasutamine on hetkel nagu ta on, tuleb veidi ette mõelda - täna ja homme ei pidavat kööki üldse pääsema, seega tuli eilsest viimasest võimalusest kõik võtta - tegin reedeks kommid valmis. Tööl oli hommikul veidi vaiksem ja surfates netiavarustes, leidsin üsna palju trühvliretsepte, mida siis omades variatsioonides sai valmistatud - algretseptid ja ideed on pärit Liina Blogist
* Marianne trühvlid olid need, mis eriti mõnusatena kirjelduse järgi tundusid, neist siis alustasin, kuid põhiretsepti kasutasin lõpuks siiski vaid koostisosade algsel valimisel ja ideetasandil - minu Marianne trühvlite jaoks oli vaja selliseid asju:
2 dl vahukoort
200 g valget šokolaadi
80-100 g Fazer Marianne Crush kommipuru
1 pits vana Tallinna kreemlikööri
1 suur spl maitsestamata toorjuustu
Sulata šokolaad vesivannil, lisa juurde keemiseni kuumutatud vahukoor, millesse on segatud toorjuust ja liköör. Sega kõik ühtlaseks, lisa kommipuru, sega ja vala tahenemiseks eraldi karbikesse. Tõsta tunniks sügavkülma.
Võta teelusikatega paraja suurusega tükk ja veereta käte vahel ühtlasem pall- seejärel kukuta pall kkommipurusse - tõsta vaagnale või väikestesse kommivormidesse. Säilita jahedas.
* Teisena võtsin tegemisse Konjakitrühvlid
250 g tumedat šokolaadi (kasutasin 75% kakaosisaldusega)
1,5 dl vahukoort
veidi toorjuustu
pits konjakit
Katteks Viener Nougati puru
Sulatasin taas šokolaadi vesivannil, lisasin keemiseni kuumutatud koore ja konjaki. Tahenema peaks mass sügavkülmas vähemalt tunni ja tavalises külmikus isegi kuni üleöö.
Seejärel vormi lusika või näppude abil massist pallid ja tõsta küpsetuspaberile. Mina kasutasin kattekihiks Viener Nougati tükikesi, mis andsid neile mõnusalt siilise olemise (menutades Maiuspala komme, ainult kattevärv on teine)
* Ja kolmanda variandina tegin Mandlitrühvleid oma retseptivaramust.
200 g tumedat šokolaadi (oleksin pidanud kasutama piimašokolaadi, kuna ise ei ole mõrušokolaadi fänn)
1,5 dl vahukoort
150g jahvatatud mandleid + 100g mandlilaaste
1 spl maitsestamata toorjuustu (oleks võinud isegi rohkem, mass külmus liiga kõvaks sügavkülmas)
Katteks jahvatatud mandlipuru.
Sulatasin taas šokolaadi vesivannil, lisasin koore, mis oli keemiseni kuumutatud ning millele oli juurde segatud toorjuust ja mandlipuru + laastud.
Siia võiks lisada isegi rohkem toorjuustu, kuna tunnike sügavkülmas muutis kommimassi jube raskelt vormitavaks. Loodan, et tavakülmikus seistes asi vähe paraneb :)
Tunnike sügavkülmas ja taas lusika ning käte abiga pallid, mis veeretasin parema väljanägemise saavutamiseks mandlipurus.
Et minu kommikarpideks on Raffaello metallist karbid, panin mandlitrühvlid eristamiseks valgetesse kommivormidesse, kartusega neid hiljem segi ajada. Samas, Nougati ja mandlipuru nii lihstalt segi ajada ei olegi võimalik nagu hiljem selgus :)
Degusteerimine reedel, 25. mail kell 15.00 :)
Eraldi kommidest pildid õhtul (või siis juba maitsmise ajal...täna vist ei pääse enam külmakapini)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar