13 mai, 2012

Emadepäev ja hapukoore-jõhvikakook

Mu ema silmis on päikeselaik
mu ema juuksed kui merevaik
mu ema musil on maasikamaik
mu ema süles on parim paik :)


Sellise armsa luuletuse on Tibu Loora (nagu alla on kirjutet) leidnud omatehtud joonistusele, mis kingiti täna hommikul emadepäevaks. Lisaks veel klaasimaal, kaart, lilled ja kallistused Erikult/Andreselt... Nii hea on olla ema!
Klaasimaaliga läks algul tegelikult kehvasti, Loora tegi seda paar nädalat tagasi koolis, kuid koju jõudis see reedel umbes kümnes tükis, millest üks oli väiksem kui teine. Õnneks olid kõik jupid olemas ja Andres aitas hädast välja. Võttis küll terve tunni see kokku liimida, kuid nüüd on see aknal rippumas :) Ilus, kas pole?


Emadepäevakooki me eraldi ei teinud - eilsest oli järel veel jogurtikooki ja lõhe-quiche'i (naabripere suured käisid külas, et naabirpoiss saaks oma sünnat kodus pidada), kuid mingil hetkel teatas Andres et appi!, meil on kaks poolikut hapukoort ja pool kaussi jõhvikaid külmikus - tee ometi midagi :p Noh, mis seal's ikka, kui abikaas palub, tuleb teha :) Netiotsingusse ''hapukoore jõhvikakook'' tippides sain vasteid üsna mitmeid, kuid täpselt kirjeldusele vastas vaid see , kadri blogi oma. Mis siis ikka, et neid kõige lihtsamaid küpsetuskomponente on kodus alati, ei tekkinudki probleemi kohe need kokku segada ja ahju visata.
Hapukoorega jõhvikakook: ma tegin 200 g võist ja selle võrra ka rohkematest koostisosadest - kook sai paksem
1,5 klaasi jahu
170g suhkrut
150g võid
4 muna
300g hapukoort
1tl vanillsuhkrut
1tl küpsetuspulbrit 
2 suurt peotäis jõhvikaid


Koogi peale:
200g valget shokolaadi
70ml piima 


Segasin suhkru võiga, lisasin hapukoore, vanilje ning Loora vahustas munad. Mikserdasin kõik kokku ja lisasin küpsetuspulbriga segatud jahu ning jõhvikad, peale mida läks kook ahju.  175-kraadises ahjus 55 minutit ja kook tunduski valmis. 
Valge shokolaadi tarbeks pidin aga siiski poodi minema - see ei sulanud vesivannil mingi valemiga seekord. Kohvikoores aga segunes ja sulas küll :) 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar