05 august, 2015

Sirelililla kleidike - Agnesele

Nädalane paus kudumisrindel (tuletasin vahepeal siin ju heegeldamist meelde) päädis pühapäeval 432 silmaga varrastel, millest peaks paari nädala jooksul välja kasvama ilus sireli-lilla käpakirjadest inspireeritud kleidike - Agnesele. Mustriteks Karukäpakiri ja Käpakiri 2 - vahva kombinatsioon, kas pole?
See kleidike pidi algselt valmima juba suve alguses, kuid et kogu on kiire-kiire, jõudis Agnes mõõduproovi alles augusti esimesel päeval. Ilmselt kuluski paar kuud just selleks, et täpselt teada, millist kleiti tahta.


Lõngaks taaskord merinos extra (30/2) – värvitoon otsustas. 

Ja seekord plaanin kududa ühe toreda kleidikuduja, Ege Paju moodi, et seelikosa kahandus tuleb ka varraste peenemaks vahetamisest, lisaks silmade vähendamisele. Kuigi algul tundus see ’’võimatu missioonina’’, sest puidust ringvardaid väiksemaid kui 3,0 ei tundunud saada olevat, aitas aktiivne otsimine siiski hädast välja ja ootan juba huviga sõnumit, mis teatab varraste saabumisest. Esimese portsu peenikesi ringvardaid leidsin osta.ee'st, Uued vardad aga tellisin Lõngastuudiost, kuid see sats jõuab alles sügisel kohale. Kel veel peenikeste ringvarraste osas huvi tekkis, siis vihjena siia, et Pärnus pesitsev LÕNGASTUUDIO (Aet Malviste) aitab selles osas. Kohe poest võtta ei ole, kuid tellida saab!



Mida veel vihjena kleidi kohta öelda? Tuleb rinnaaluse lõikega, lisanduvad käised. Aluskleidi plaanin ka ise õmmelda :)


Nüüd tuleb leida vaid piisavalt vaba aega ja vardad kuumad hoida!

NB! Pildistamise osas tabas mind eile üllatus. Meenub kui üritasin sama
värvi salle õiges tonaalsuses fotodele saada ja olin sellega püsti hädas. Eile õhtul, hämaras, ei viitsinud fotokat otsida ja tegin paar esimest klõpsu oma uue nutifoniga, Sony XPeria 3 ja suu vajus üllatusest lahti -  ilma igasuguse värvibalansi reguleerimiseta olidki mu ees täiesti õige värviga fotod! Vot Sulle säh!

2 kommentaari:

  1. Waauw you get a new camera, a present??, which did giving the right colours of your yarns!???

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Dear Mieke, I have a new phone ;-) seems, it has better camera than Photocameras!

      Kustuta