17 august, 2015

Sirelililla kleidikese vahekokkuvõtted

Eelmise nädala teisipäeval (12.augustil) viskasin kleidi korra nööpnõeltega linale pikali - valmis oli saanud 44cm seelikuosa. Algsest 432 silmast oli järel 336 (kahandused-kahandused) ning 3,5'stest  varrastest saanud 2,75. Oli hetk, kus plaanisin Karukäpakirja vahetada Lillepunga kirja vastu, et jätkata sellega ca.22 cm.







Et nädalavahetusel ei jõudnudki suurt varraste taha, olin eilse seisuga edenenud üsna vähe, kuid asi seegi. Seelikuosa on valmis. Lillepungakirjaga tulin rinna alla välja, vahetades veel korra vardaid peenemate vastu (2,5) ja kahandades silmi 180ni.

Et kleit on rinna-aluse lõikega, on tegelikult suurem osa siiski valmis. Kleidi rinnapealne tuleb Käpakirjas - teise mustrikordusega kasvatasin taas silmi, et rinna pealt jääks kenasti - hetkel on varrastel 220 silma, vardad 2,5.
Lootus oli, et saan kleidi reedeks valmis, kuid nii hästi vist siiski ei lähe - nimelt soovitakse kleidile varrukaid ja nende tegemine võtab vähemalt 2 päeva :) varsti tuleks hakata aluskleidile mõtlema, ehk sammud riidepoodi seada - õiget värvi kanga leidmine ei pruugigi nii väga lihtne olla.

Kolmapäeval peaksin kätte saama  oma uhiuued venitusvardad ja kinnitusklambrid (Lazadas firma omad). Nendega peaks saama ilusaid käise kaari tekitada (venitada) ja ka kleidi alumist osa venitada mannekeeni seljas - no saab näha :)


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar