18 oktoober, 2011

Mini-sidrunimuffinid..

..ehk kuidas teha muffineid, kui retsepti ei viitsi otsida aga lauale tahaks midagi sellist teha (endiselt olen kirjutistega pühapäeva õhtus) :p Kuna küpsetatud on juba omajagu, seega kogemust peaks jaguma, tegin seekordsed muffinid täitsa peast ja nendest asjadest, mida kapist leidsin. Algne plaan oli teha need pähklitega, kuid kuna unustasin Selveris lahtised pähklid kaalumata (igas poes ju nii erinev süsteem ja seal ntx puuvilju kaalutakse kassas) ning kassast tagasiminek oleks tähendanud terve poe taasläbimist, loobusin neist. Kodus oli idee kasutada shokolaadi, kuid kuna avastasin, et sedagi on vaid 4 ruudukest järel, loobusin taas... Külmikut avades avastasin 1,5 sidrunit - jess, midagi siiski oli :D ja nii saigi taigen selline:
200 g võid

3 muna

200 g suhkrut (või veidi rohkem)

1 tl küps. pulbrit

1,5 sidruni mahl (võib ka koort riivida, saab tugevam maitse)

0,5 kl piima
1
klaas (või veidi enam) jahu


Vahusta munad suhkruga, lisa toasoe või ja muud ained. Kõige lõpuks jahu. Taigen peab jääma suhteliselt vedelapoolne, et oleks parem vormikesi täita. Aseta muffinivormi paberist vormike lisaks ja tõsta igasse vormi 1 teelusika täis tainast. Küpseta 180-kraadi juures kuni on pealt kuldpruunid. Soovi korral kaunista valge shokolaadi puru või glasuuriga :)
Pildile olen nimelt jätnud ka naabrinaise Karini ''Punase sõstra iirisekoogi'', et teaks retsepti otsida ja isegi järele teha - oli vaniljejäätisega ülimaitsev!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar