Vaja läheb:
5 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
4sl suhkrut
150-175g võid
2 muna
3 õuna
2dl ahjuõuna jogurtit (panin 4dl, tundus vähe selle koguse kohta)
2 muna
kaneeli
fariinisuhkrut
Määrimiseks: 1 lahtiklopitud muna
Taigna jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa või ning töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka munad ja sõtku/sega taignaks. Tõsta taigen külmkappi. Samal ajal viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Sega omavahel munad ja jogurt. Võta taigen külmkapist ja suru 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 24cm koogivormi põhja ja äärtesse (võib kasutada ka suuremat vormi). Lao peale mitu kihti õunu. Raputa õunad kaneeli ja suhkruga üle. Vala peale jogurti-munamass. Rulli ülejäänud 1/3 taigent koogivormi suuruseks rattaks ning suru täidisele peale, ka äärtele. Soovi korral määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures u 45 minutit, kuni kook muutub pealt kuldpruuniks. Enne serveerimist lase jahtuda.
Kuna mina suutsin unustada suhkru õuntele panna, raputasin fariinisuhkru kõige peale - tulemus sai maitsev. Loora kiitis veel täna hommikulgi süües, et emme, see on küll hea kook sul välja tulnud :)
Mis valemiga teil seda kooki veel hommikuks jagus üldse? Ma nihverdasin salaja viimased tükid kõrvale, et oleks hea hommikul ampsata :D
VastaKustutaJogurtihulga suurendamine õigustas end igati mu arust. Aga mõtlesin, et järgmisel korral proovin sama kooki hoopis purukattega.
Piia, selle valemiga ilmselt, et meil hoitakse vigurit ;) Ja ilmselt (meenutades) olin seekord ette teinud korralikuma lõunasöögi - mida tavaliselt juhtub nädalavahetustel harva (siis on hommiku ja õhtusöök vaid :p)
VastaKustutaMulgi sai pigem purukate koogile - ei viitsinud taignaplaati rullida pealeasetamiseks ;)