22 november, 2011

Banaani-hapukoorekook

Pühapäeva õhtul sokki kududes oli hetkeks tunne, et küpsetaks midagi töökaaslastele esmaspäeva hommikuks, kuid kuidagi ei saanud vardaid käest... Esmaspäeva hommikul vaatas 4 silma mulle klaasi tagant otsa ja 2 suud küsisid, noh, kus meie lubatud kook on?!? Ups!!!, alles siis meenus, et olin isegi lubanud neile selleks hommikuks midagi teha :p Mis kehvasti, see uuesti - eile poes olles meenus Andrese ammune lemmik, Banaani-hapukoorekook. Poekorvi lendas 4 pk hapukoort (liialdasin tugevalt) ja kobar banaane (koogi jaoks taas liiga palju), koju ja retsepti otsima. Otsisin oma vana retseptiraamatu välja, mälu järgi pidi seal see kirjas olema (Andresega koos elama hakates kirjutasin palju-palju retsepte ühte kaustikusse, märkides parimad neist 1-5 ritsikesega...seal on meie lemmik kirsikook ja muudki head), kuid võta näpust - lappasin kaustiku 5 korda läbi ja SEDA retsepti sealt ei leidnudki. Mõistatus eile ei lahenenudki... Võtsin siis aluseks samast kaustast ühe shokolaadipõhja retsepti:
3 muna
2 dl suhkrut
3 dl jahu

1 dl kakaopulbrit

1 tl küps.pulbrit

100 g võid

1 dl piima


Täidiseks 600g hapukoort
200 g suhkrut

3 banaani


Vahusta munad suhkruga, lisa või ja mikserda läbi. Lisa piim. Sega jahu, kakaopulber ja küpsetuspulber omavahel, lisa munavahule. Kalla küpsetuspaberiga kaetud koogivormi ja küpseta madalamal kuumusel 20-30 minutit. Tikuga katsudes ei tohi tiku külge jääda. Jahuta põhi täielikult maha. Lõika pooleks.
Sega hapukoor suhkruga. Kata alumine koogikiht paksult hapukooreseguga. Viiluta banaanid ja laota ühtlaselt põhjale. Aseta peale teine ''põhja''kiht ja kata taas paksult hapukooreseguga. Hoia üleöö jahedas - head isu!

Kook mõnusalt shokolaadine, piisavalt mahlane ja parajalt magus :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar