22 aprill, 2012

Hakklihavorstikesed ja Toorjuustu Brownied kirssidega

Eilne päev kujunes kummalises rütmis - hommikul ärgates oli justkui aega megapalju, siis sain koostööpartnerilt teada, et kummiboksis olevat üsna lahe ja tormasin rehve vahetama...sattudes pale seda üle iiiilmatuma pika aja Sepa turule....ja lõpuks siis sealt ka toidupoodi. Midagi kindllat õhtuks plaanis ei olnudki, teadsin et Riina-Enn tulevad meile ööbima (Elis soovis vaba pinda oma 1-eluaasta täitumise tähistamiseks) ja varusin veidi lihakraami, mida oleks siis paras mingil hetkel ahju visata. Varusin veidi enam, et kui näiteks naabripere ka külla tuleb, jaguks. Kojujõudes oli taas aega justkui meeletult, oli ju alles lõuna - Andres toimetas puldi installi kallal, lapsed kes kus oma lemmiktegevusi tehes. Otsustasin taas uut ahju ekspluateerida ja et oli shokolaadikoogi isu, tegin Toorjuustu-kirsi Browniesid. Algretseptis on see siiski vaarikatega, kuid et need on Selveri sügavkülmast pidevalt ära ostetud, vahetasin nad kirsside vastu - maitseomadusi see ei kahjustanud :) (pilt perenaine.ee lehelt koos retseptiga)

Šokolaadipõhi: 3 muna
180g jahu
150g võid
150g tumedat šokolaadi
150g suhkrut
Toorjuustutäidis:
400g toorjuustu
2 muna
150g suhkrut
1spl vanilliekstrakti
Kate:
200-300g vaarikaid
Sulata veevannil šokolaad, lase jahtuda.
Vahusta toasoe või suhkruga kreemjaks vahuks. Lisa ükshaaval pidevalt vahustades munad. Vala jahtunud šokolaad võivahule, lisa ka sõelutud jahu, sega ühtlaseks tainaks.
Toorjuustutäidise jaoks vahusta toorjuust koos munade, suhkru ja vanilliekstraktiga kreemjaks vahuks.
Võta väike nelinurkne küpsetusvorm (20*30cm), vooderda küpsetuspaberiga, kata vormipõhi šokolaaditainaga. Vala peale toorjuustutäidis, aseta täidisele vaarikad, suru kergelt täidisesse. Küpseta 175-kraadi juures 40-50 minutit. Jahuta ja lõika ruutudeks.


Kooki ahjust välja tõstes helistas Andres, kes oli vanaema ja Looraga surnuaeda läinud, et õhtu toimub hoopis Anu juures. No mõeldud tehtud. Et ko
kkule
pe oli jäänud: meilt liha, neilt kartul ja pleiss, läks köögis järsku sebimiseks. Kahe ja poole tunniga tuli valmis teha ahjuliha ja hakkliha-vorstikesed (mõte kotlettidega külla minna tundus kuidagi liiga kodune) - mõlemad olid mu jaoks kuni eilseni suhteliselt tume maa. Ega midagi, pilk internetti ja voila, igasugu retsptid olidki olemas.
Ahjulihast pikemalt järgmises postituses, siia aga panen kirja hakkvorstikeste retsepti, et ntx suvel grillima hakates oleks, millest juhinduda :) Tegema hakates avastasin, et tegelikult on need suhteliselt samad kotlettidega (muna rohkem, saia vähem)
- vahe on vaid vormindamises.
Algretsept Kokaraamat.ee'st
500 g looma- või seguhakkliha1 sibul
1 küüs küüslauku
soola
pipart
Lisasin oma tarkusest riivsaia - plaanisin algusest peale teha pannil, kuna ahi oli liha täis.
Hakklihale segatakse juurde väga peenikeseks hakitud sibul, hakitud küüslauk, soola, pipart ja segatakse hästi läbi. Vormitakse sõrmejämedused vorstikesed ning hoitakse neid 1 tund külmas. Veeretasin rulle enne külmapanekut riivsaias. Seejärel asetatakse vorstikesed pannile, määritakse pealt õliga ja küpsetatakse praeahjus.
Mina tegin seda rohkes õlis praepannil. Maitselt head ja süüa mugavad - nagu grillvorstid :)

Ja nii möödus taas üks õhtu mõnusalt süües :)
Ahjuliha tegemises sain ka eile meistriks - ehk siis nüüd julgen teha ja ekpserimenteerida :) hetkelgi ports ahjus, ja lootus on, et saan täna ka pildi klõpsitud enne kui söömaks läheb.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar