22 jaanuar, 2012

Teeme ise kohukesi!

''Lastega köögis'' üritusel oli välja reklaamitud selleks korraks kohukeste tegu - et Loora suutis haigeks jääda ja meil minemata jäi, otsustasime ise möllida :) Veidi otsimist, ja leidsime päris mitu blogi, kus saime õpetusi - Aniitrami tehtud tundusid need kõige õigemad ja lähtusimegi siis nendest.
Tegemine oli lõbus - polnud ju meil ei kogemust ega ka õigeid vorme ning eks seetõttu meie valmistehtud ka sellised väga kodukootud saidki. Aga sellest pole midagi, oluline on ju tegemine ise ja maitse! Etterutates pean mainima, et järgmine kord tuleb veelgi ''kuivem''/tahkem kohupiim leida, siis ehk püsivad kohukesed ja paremini koos. Ja muidugi tuleb ''leiutada'' kohukeste vorm :)
vaja läheb:
200g kohupiima
100g sukrut
100 võid
2 tl vaniljesuhkrut
200g shokolaadi

tee nii:
miserda kohupiim toasooja võiga ühtlaseks massiks. Lisa suhrkud ja mikserda veel, kuni ei ole enam ühtegi võitükki. Määri ''vormi'' põhi sulatatud shokolaadiga, pane sellele kohupiimasegu ja keera kuidagi ''rulli''. Aseta rull pooleks tunniks kuni tunniks sügavkülma (!!tegelikult oleks isegi hea paar tundi neid seal hoida).
Tõsta külmunud rull välja ja lõika parajad kohukesed. Nõrista igale kohukesele peale lusikatäis vesivannil sulatatud shokolaadi ja tõsta taas hetkeks külma tahenema.

Et meie omadel jäi kohupiim keskel siiski suhteliselt pehmeks ja shokolaadki veidike rabedaks (just see alumine shokolaadikiht), siis peab veel katsetama, millist kohupiima kasutada ja kuidas teha alumine shokolaadikiht paksem :) Aga esimeseks korraks said head küll :)

NB!! Lisa kohupiimasegule zelatiini!! Siis ei pea lusikaga sööma ;)


3 kommentaari:

  1. Proovi kohupiima eelnevalt nõrutada läbi marli või kohvifiltri. Äkki aitab kohupiima tahkemaks muuta :)

    VastaKustuta
  2. Aitäh idee eest! Iseasi, kaua ma peaks seda nõrutama? Pole iial katsetanud :)

    VastaKustuta
  3. Jäta üleöö külmkappi nõrguma. Vaata ka seda lahedat ideed kohukeste valmistamiseks http://toiduteemal.blogspot.com/2012/01/kohukesed-sugavkulmameetodil-ja-ikka.html . Kahjuks mul endal pole silikonvorme, aga kindlasti katsetan kunagi ära.

    VastaKustuta