08 jaanuar, 2013

Kootud vest Loorale, ehk külmrelvaga on lihtsam...

Jõulude ajal sain taas end käsitöösoonele - 2 paari sokke, 2 paari randmesoojendajaid ja siis sai töö järskui otsa, tahe aga mitte. Vaatasin oma ühte mustrilist sokki, mille paarilisel olid vaid silmad varrastele tehtud ja need seisid seal juba jaanipäevast saadik - ei olnud tunnet seda lõpuni teha... Vaatasin olemasolevaid lõngu ja... mõte ei hakanud jooksma. Kuniks Loora pani selga on olemasoleva ainsa vesti (ostetud), suure palmikuga eesosal ja ohkas sealjuures, et see vüiks olla veidi pikem, noh nagu tuunika... Ja mina sain idee - teha selline talle :) Taas sukeldusin oma lõngasahtlisse ja lappasin DropsDesingi lehelt mustreid. Õige asjani jõudsin õige kiirelt - mustriks valisin SELLE. Kuid nagu juba varasemaltki on juhtunud, oli vaja kohe kuduma hakata, veendumata, kas lõngast jagub ja kui ei, kas seda enam saadagi on, et lisa osta. Kodus oli sahtlis varasemast seismas üks pehme mohäär. Kuigi ta mulle väga ei meeldinud oma säbrulise mustri pärast, lõin silmad varrastele ja kukkusin kuduma. 25 cm kootud sain aru - selle lõngaga ma kaubele ei purjeta. Et oli jõuluaeg ja enamus poode suletud, läksin kõigepealt Eedenisse, kust oma mälu järgi antud lõnga olin ka ostnud. Riiulil samasugust ei olnud - oli üks kena heleroosa. Võtsin igaks juhuks neid 4 tokki, ehk annab kuidagi ühildada. Olin ju kaks päeva siiski juba kudunud - hakka nüüd täitsa otsast peale. Samas, see roosa ei olnud ka päris SEE, mida ette kujutasin Looral seljas - suur roosaaeg on juba möödas. Edasi läksin Abakhani (viimase aja enim külastatud pood vist üldse) - ka seal hakkas silma nii mõnigi ilus ja peaaegu samatooni lõng, kui mul oli varrastel, kuid PÄRIS sama siiski ei olnud. Jalutasin ringi ja keerutasin erinevaid lõngatokke käes - valikut teha nii, poes, nägemata tulemust on väga keeruline. Leidsin kena lõnga, üleminekutega, kuid taas tekkis küsimus, mismoodi sellises kudumis muster esile tuleb. Õnneks oli antud lõngadel pilt etiketil, kus ka kampsik suure mustriga - valik oli tehtud. Koju, varasem töö varrastelt maha ja alustasin algusest 28.dets lõin uue lõngaga tagaosa silmad varrastele, 31.dets lõpetasin. Et aastavahetuse melu oli meeletu, siis sain esiosaga alustada alles 1. jaanuaril kella 14 paiku :) Ja eile õhtul kella 9 paiku tõmbasin viimase lõngajupi läbi viimase silmuse ja ajasin viimased lõngaotsad sisse - vest oli valmis. Ja täna läks tibin sellega kooli :)
Vestiga on ka üks lõbus seik seotud, ehk kuidas mulle laupäeval meenus laul ühest lasteetendusest 'Lumekuninganna'. Laul, kus lauldi: ''külmrelvaga on kindlam, et tee nii palju kära, külmrelvaga on kindlam...'' jne. Laulis röövlitüdruk, kui Grete nende juures vangis oli... Ja miks meenus - kui lõpetasin esimest korda kraed (tehes rullkaelust üleüldse esmakordselt, ei teadnud kui pikk see võiks olla ja kas Loora pea sellest üldse läbi läheb). Nimelt panin kõik vardad kenasti lauale, kuid viimase miskipärast enda kõrvale diivanile. Ja siis, mingil hetkel istudes käis kõva ''kromps'' Ups...valus oli... Püsti karates oli täpselt nii, nagu olin kartnud, varras turritas jalast välja :p Mõelda ei olnud aega, haarasin vardast ja kohe sikutama - see aga sunnik, ei taht enam välja tulla :) Siiski, läks hästi ja sain hetke pärast varda kätte. Andresele sain vaid öelda, et kuule, istusin endale varda kintsu, ise vannituppa liibates. Andres oli moment hiljem järel antiseptiku ja plaastriga. Kui Loora algul end kaameks ehmatas, siis hetk hiljem olid lastel juba kõhud naerust kõverad - kuna valus väga ei olnud, siis pöörasime asja naljaks. Aga noh, eks ta omamoodi koomiline ju oligi :D Ainuke mure, et eile trennis oli naca valus selle jalaga väljaastet teha aga seegi on õnneks mööduv nähtus. 
Kuna pole kaua aega, ikka väga kaua, kudunud ühtegi nii suurt asja ja nüüd sellega edukalt hakkama sain, siis ehk tuleb veel midagi. Ehk siiamaani kolleegi lapsele võlguolev vest kududa? Heegeldamisega ei saanud hakkama - tükid said korra liiga suured lapsele ja teisipidi liiga väiksed, kui jätta 1 vähemaks... No näeme - roosa mohäär ju olemas ;)


Vardad 3,5
Lõng: Alize Angora Gold (10% mohääri, 10% villa, 80% akrüüli)
Lõngakulu ~650 - 700m
Õlad: kudusin algselt mõlemale poole ülemist õlaõmblust 15 silma, siis soonikuna edasi tagasi iga reaga 1 silmuse juurde, kuni oli mõlemal pool 20 silma. Ülejäänud osale silmad ja 7 rida ringiratast. 
Kaelus: algselt silmad varrastele ja üle 3-4 kasvatasin neid järjest lisaks. Kahjuks ei taibanud üles lugeda alguse ja lõpuarvu :p
 Esiosa: 5 mustrikordust + 4 silma äärtes
Tagaosa: 4 mustrikordust + 4 silma äärtes


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar