Algne retsept on pärit Stockmanni kodulehelt kuhu sai veidike omapoolseid muudatusi tehtud - ainult mascarponega poleks mulle ilmselt see kook ka nii sümpatiseerinud, olen kohupiimafänn.
Minu retspept siin:
1 dl apelsinimahla
1 dl Limoncello või mõnda muud (kasutasin virsiku oma)
sidrunilikööri
250g mascarpone toorjuustu
250g kohupiimapastat
200g vahukoort
1 dl tuhksuhkrut
1spl suhkrut vahukoore jaoks
3 munakollast
3 munavalget
1pk sidrunisuhkrut!
purustatud sidrunimaitselisi puuviljakaramelle
neljakandiline anum (saab ka ümmargusega)
Vahusta munakollased ja munavalged eraldi, munakollased vahusta suhkruga. Vahusta vahukoor kohupiimapastaga ja sega hulka mascarpone juust. Sega segu ettevaatlikult munakollastega läbi, seejärel lisage segule vahustatud munavalged. Sega omavahel apelsinimahl ja liköör. Kasta küpsised mahla ja likööri segusse ning kata anuma põhi paksu küpsisekihiga. Kui jagub, siis ka ääred (poolikute küpsistega). Vala segu küpsistele. Aseta magustoit vähemalt 2 tunniks külmkappi tarduma. Enne serveerimist raputa magustoidu pinnale purustatud sidrunimaitselisi puuviljakaramelle (ma purustasin kommid kohviveskis, mida siiski kasutan vaid tuhksuhkru tegemiseks, ja sain tulemuseks kommisuhkru).
Et kook ei taha tegelikult väga hästi koogitükina püsti seista, siis soovitan süüa kausikesest lusikaga. Maitse aga sellest ei muutu ja ilmselt saab see olema meie pere lemmikuks :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar