22 jaanuar, 2012

Köögiviljapüreesupp saiakrutoonide, porru ja peekoniga

Tegema hakkasime seda tegelikult juba kolmapäeval, mil Loora mulle nagu uni peale käis...nemad olid seda jõulude ajal koolis teinud (ühel hommikul nõuti mult 2 kooritud kartulit ja 2 porgandit kaasa) ja et see oli maitsev, siis sooviti kodus sama :) Neljapäeval jõudis piiga niikaugele, et saatis mulle smsi supiks vajalike koostisainetega. reedel poes käies suutsin lõpuks ka vajamineva valmis osta :)
Täna hommikul ärgates kurtis Loora aga kehva enestunnet, mis päädis oksendamisega...ja nii on kestnud see õhtuni. Et olime plaaninud kella 13ks täna Antoniuse õue ''Lastega köögis'' üritusele minna ja see haiguse tõttu kättesaamatuks jäi, tõin preilile ürituse koju - tegime tema valikul erinevaid asju (päeva sai alustatud peekonipirukate ja õunapommidega, siis meisterdasime kohukesi ja pooleli on hetkel veel Doomino-trühvlite vormimine) - siia kirja siis supitegu:

vaja läheb:
5 kartulit
4 porgandit
1 porru
1 väiksem lillkapsas
170 g sulatatud juustu merevaik
saia krutoonide valmistamiseks
50 g võid
soola/pipart
1 puljongikuubik
peekonit
tee nii:
Koori kartulid, porgand, tükelda lillkapsas ja lõika porru väikesteks tükikesteks. Sulata või pannil, pruunista kergelt porru, lisa kartul, porgand ja lillkapsas. Vala ained supipotti, vala peale vesi, nii et köögiviljad oleks kaetud, lisa puljongikuubik ja keeda kuni köögiviljad on pehmed. Saumikserda köögiviljad peeneks, lisa merevaik ja mikserda veelkord.
Lõigu sai tükikesteks ja pruunista ahjus. Prae peekon, maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri supp saiakrutoonide, hakitud porru ja peekoniga. Head isu!

PS! Supp on tõeliselt hea, ma sõin ära 3 kausitäit :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar