
Tegemine oli ülilihtne ja ajaliselt kiire - vähemalt mulle. Ja tulemus, hmmmm, mmmmmmmmmm - vot just nii maitsev! Algul pelgasin, et lastele jääb veidi mõrudaks, kuna kasutasin piimašokolaadi asemel Fazeri küpsetusšokolaadi, seda 55%lise kakaosisaldusega :) Aga pealepanuks kasutatud maasikatoormoos tasakaalustas maitse ülimõnusaks :) Tänan Ragne retsepti eest!!
Vaja läheb:
125 g võid
125 g suhkrut
4 sl kakaod
näpuotsatäis soola
2 tl kuuma vett
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
40 g jahu
2 sl mandlilikööri (amaretto) - seda täna ei kasutanud, siiski laste sünna :)
Šokolaadikihid:
600 g toorjuustu (tegin 800'ga)
200 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi (tegin 200'ga - võrdsed kihid)
toormoosi, meelepärasemat (serveerimiseks)
Tee nii:
Põhja jaoks sulata või. Lisa suhkur, kakao, vesi, sool sega ning lase paar minutit jahtuda. Lisa munad ning sega läikivaks massiks. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning mandliliköör - jääb üsna vedel taigen. Aseta tainas küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhjale ning küpseta 170 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.Šulata šokolaadid eraldi vesivannidel. 400g toorjuustu sega piimašokolaadiga. Ülejäänud toorjuust sega valge šokolaadiga. Aseta jahtunud koogipõhjale piimašokolaadikiht ning selle peale määri valge šokolaadisegu. Lase külmkapis taheneda vähemalt 6 tundi kuni üleöö. Serveeri toormoosiga (maasika oma oli super)
Reisimuljeid veidi hiljem :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar