23 september, 2012

Kolme-kihi-šokolaadikook - ülimaitsev :)

Et eelmisel nädalavahetusel jäi osaliselt ajanappuse ja teisalt heade ideede puudumisel Eriku sõprade sünnipäev pidamata, sai kokku lepitud, et minu tagasijõudes teeme selle tasa :) Eile õhtul küsis Erik järsku, et emme, mis tordi sa mulle teed?? Hmm, sellele polnud ma tolleks hetkeks veel mõelnud...aga ei pidanudki ise pead valutama, pojal oli soov olemas - teeme kolme šokolaadi tordi.. ja soovitavalt sellise, nagu oli ühel tema sõbral sünnipäevaks... Vot Sulle! Egas midagi, enne magamajäämist lappasin kiirelt netis ja sain paar head ideed, milledest Erik siis hommikul SELLE valis. Egas muud olnudki, et kiirelt poodi, koostisosad koju ja tegema - pidi ju see tort vähemalt 6 tundi külmas olema enne kui lahti lõigata ja kell tiksus juba tol hetkel pealtpoole kümmet :)
Tegemine oli ülilihtne ja ajaliselt kiire - vähemalt mulle. Ja tulemus, hmmmm, mmmmmmmmmm - vot just nii maitsev! Algul pelgasin, et lastele jääb veidi mõrudaks, kuna kasutasin piimašokolaadi asemel Fazeri küpsetusšokolaadi, seda 55%lise kakaosisaldusega :) Aga pealepanuks kasutatud maasikatoormoos tasakaalustas maitse ülimõnusaks :) Tänan Ragne retsepti eest!!

Vaja läheb:
125 g võid
125 g suhkrut
4 sl kakaod
näpuotsatäis soola
2 tl kuuma vett
2 muna
1 tl küpsetuspulbrit
40 g jahu
2 sl mandlilikööri (amaretto) - seda täna ei kasutanud, siiski laste sünna :)

Šokolaadikihid:
600 g toorjuustu (tegin 800'ga)
200 g piimašokolaadi
100 g valget šokolaadi (tegin 200'ga - võrdsed kihid)
toormoosi, meelepärasemat (serveerimiseks)

Tee nii:
Põhja jaoks sulata või. Lisa suhkur, kakao, vesi, sool sega ning lase paar minutit jahtuda. Lisa munad ning sega läikivaks massiks. Seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ning mandliliköör - jääb üsna vedel taigen. Aseta tainas küpsetupaberiga kaetud lahtikäiva vormi (Ø22cm) põhjale ning küpseta 170 kraadi juures 15 minutit. Lase jahtuda.

Šulata šokolaadid eraldi vesivannidel. 400g toorjuustu sega piimašokolaadiga. Ülejäänud toorjuust sega valge šokolaadiga. Aseta jahtunud koogipõhjale piimašokolaadikiht ning selle peale määri valge šokolaadisegu. Lase külmkapis taheneda vähemalt 6 tundi kuni üleöö. Serveeri toormoosiga (maasika oma oli super)


Reisimuljeid veidi hiljem :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar