Retsept siis siia (tegin pool kogust, piisas 24'se läbimõõduga vormile)
Tainas:
200 g kodujuustu või
200 g pehmet võid
280 g e. 5 dl nisujahu
0,5 tl soola
Kate:
1 kg värsket kapsast
1 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
200 g riivijuustu
4 tk muna
200 g hapukoort
Valmistamine:
Valmista esmalt põhi. Selleks sega kodujuust, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
Haki kapsas peeneks ja hauta vähese veega tasasel tulel poolpehmeks (u 10 minutit). Maitsesta kapsas soola, suhkru ja hakitud tilliga ning hauta veel umbes 10-15 minutit. (Vajadusel nõruta sõelal veidi kuivemaks).
Rulli tainas lahti ja suru ahjuplaadi põhjale ja äärtele. Jaota maitsestatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale.
Klopi munad hapukoorega lahti ning vala ühtlaselt pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukas on pealt kergelt kuldne.
head isu!
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar