19 juuni, 2013

Kapsapirukas kodujuustuga

Olen SEDA kapsapirukat väga kaua vaadanud erinevatest blogidest ja ainult kiidusõnu ''kuulnud'' - eile siis võtsin kätte ja tegin ise ka. Ja mida muud mul öeldagi kui et oligi imehea! Armastan üleüldse kapsa- ja porgandipirukaid, kuid siiani vist sie ühtegi teinud ei olegi...vot Sulle! Kindlasti tegin esimesel korral ehk midagi valesti (näiteks ei küpsetanud pealmist kihti kuldpruuniks), kuid vaatamata sellele kiideti suutäit ka tööl.. 
Retsept siis siia (tegin pool kogust, piisas 24'se läbimõõduga vormile)

Tainas: 
200 g kodujuustu või
200 g pehmet võid
280 g e. 5 dl  nisujahu
0,5 tl soola
Kate:
1 kg värsket kapsast
1 dl vett
1 tl soola
1 tl suhkrut
hakitud tilli
200 g riivijuustu
4 tk muna

200 g hapukoort

Valmistamine:
Valmista esmalt põhi. Selleks sega kodujuust, toasoe või, jahu, sool ja suhkur ühtlaseks tainaks. Pane täidise valmistamise ajaks külmkappi tahenema.
Haki kapsas peeneks ja hauta vähese veega tasasel tulel poolpehmeks (u 10 minutit). Maitsesta kapsas soola, suhkru ja hakitud tilliga ning hauta veel umbes 10-15 minutit. (Vajadusel nõruta sõelal veidi kuivemaks).
Rulli tainas lahti ja suru ahjuplaadi põhjale ja äärtele. Jaota maitsestatud kapsas ühtlaselt tainale. Riivi juust ja puista kapsale.
Klopi munad hapukoorega lahti ning vala ühtlaselt pirukale.
Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit, kuni pirukas on pealt kergelt kuldne.

head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar