19 november, 2015

Haapsalu salli stiilis kleit.......Haapsalu kleit...?


...jube lohisev on seletada, et koon Haapsalu salli stiilis kleiti, või siis Haapsalu sallimustritest inspireeritud kleiti...palju suupärasem ja lühem oleks ju öelda Haapsalu kleit.. Aga..nii pole jälle õige.. vist..
Aga, tegelikult ei tahtnud ma sellest heietada, pigem ääremärkusena kirja panna, et koon uut kleiti. Seekord usaldati mulle suur töö, nimelt on tegu pulmakleidiga :) Hõõrusin tükk aega silmi kui selline soov edastati - kas tõesti jõudis see aeg kätte? Nii vahva! Kogu see kleiditamine ju sai alguse paarist pulmakleidi soovist, mis pidin oskamatusest ära ütlema, nüüd siis aga katsetame. Aega õnneks on, ehk kui esimene vasikas aia taha läheb, jõuan uuegi kududa..

Et tellija soov oli saada kahar seelikuosa (kellukas), siis alustasin 504 silmaga varrastel. Esimese mustrikorduse lõpuks olin suutnud kahandada 406 peale. Kolme eeldatava eesootava mustrikorduse peale on vaja kahandada veel ca 226 silma - ohhooo! Mustri lõin paanidena, et alguses oleks lihtsam, kuid tundub, et lõpuks lõikavad kahandused ikkagi mustritesse (siinkohal tuleb siis mõttepaus, kas teha üle ühe need mustrilõiked või igasse...no elame näeme). Muster valiti ilus ja lihtne, kassitapukiri kahas südametega äärepitsis ja vöökohas.


Aluskleidi seekord tellin - nii tähtsa päeva juures peab iga detail olema perfektne. Kui saan õmblejaga täpselt asjad paika, edastan nime teilegi - mine tea kellel kunagi vaja :)



Lõng: siidi-villa-kazhmiiri segu
Vardad: alustatud 3,0'ga, vähendan kuni 2,0'ni



Nädalaga on kleit saanud poole pealt, ehk tuleb hakata tegema mustriarvutusi vöökoha tarbeks :)


2 kommentaari: