12 september, 2011

Kaneelirullid külma piimaga ja pühapäeva õhtu :)


Erik teatas pühapäeva päeval, et tema hakkab nüüdsest raha koguma. Kui küsisin, mille jaoks, kehitati õlgu ja öeldi, et niisama - tglt on meil koolivaheajal plaan peretripp soojale maale teha ja usun, et selleks siis seda raha varuma hakataksegi, aga eks näe. Selle idee baasil aga paluti, et teeksin ehk, kui ma aega saan ja kui mul viitsit jagub, kaneelirulle - neid ju hea kooli kaasa võtta (et ei peaks siis taskuraha söögile kulutama). Ja nii saigi õhtul kella 7 paiku taigen kerkima pandud ja 8 ajal esimesed rullid ahju. Mmmm, kui maitsvad olid ahjusoojad rullid külma piimaga - eks selle naudingu pärast Erik neid ju telliski.

Taigen:

1 pk pärmi

1 klaas sooja vett

1 klaas piima

200 g suhkrut taignasse (100-200 g hiljem vahele määrimiseks)

200 g võid
soola
jahu niipalju, et sõtkuda saaks.

2 muna määrimiseks

Taigen kerkima :)
Peale tunnist kerkimist rullisin taigna laiali. Kaneel ja suhkur peale (soovitav oleks suhkur võiga eelnevalt ära sulatada, saab mahlasem. Taigen rulli, lõigata väiksed seibid ja tõsta ahjuplaadile vähekseks kerkima. Määri rullid pealt munaga ja küpseta 15-20 minutit 200-kraadi juures.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar