31 mai, 2012

Rabarberi-kookosekook, see õige!

Rabarberi-kookosekook
Juba mitu päeva (pühapäevast alates) ei ole midagi küpsetanud. Õhtud on kuidagi nii ära kadunud...ja pigem olen end teleka ette kerra tõmmanuna õhtust filmi nautinud kui köögis mütanud. Täna sai aga see mõõt täis - poest või ning igaks juhuks 3 apelsini korvi, ning koju (igasugu muud kraami ostan vahelduva eduga igaksjuhuks peaaegu iga kord poes käies (shokolaade, halvaad, kookoshelbeid, mooniseemneid, martsipani jms). Aga kooki valima hakates olin dilemma ees - Andres oli porgandeid ostnud, mis tekitas isu porgandikooki katsetada, kuid ei leidnud seda õiget (st. retsepte oli, kuid puudusid olulised koostisosad, nagu ntx kreekapähklid või vahukoor vms.) Et eile ostsin endale ka lõpuks suure muffinipanni, siis sai muffinitele mõeldud (viimatitehtud martsipani-rabarberi omad olid ju head)...veel mõtlesin midagi apelsiniga katsetada...apelsini ja porgandiga, kuid taas, ikka jäi mingi osa puudu. Perenaine.ee lehel surfates leidsin aga SELLE!!, naabrinaine Karini koogi ;) See, mida milallgi otsisin ja ei leidnud...ja nüüd puhtjuhuslikult komistasin. SEE on see õige! Jäätisega....mmmmmm...S.U.P.E.R!!
Ja selline ta sai - retsept ka kirja
Põhi:
100 g toasooja võid
1 dl suhkrut
1 muna 
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 tl küps.pulbrit
1/2 dl piima
sisu:
5 dl rabarbereid tükeldatult
1 dl suhkrut
kate:
50 g võid
1/2 dl suhkrut
Otse ahjust
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
3 dl kookoshelbeid


Kuumuta ahi 175 kraadini ja valmista ette ümmargune 24cm läbimõõduga koogivorm.
Vahusta või suhkruga, lisa vahustamist jätkates muna. Sega omavahel taigna kuivained ja lisa koos piimaga võisegule. Sega vaid nii palju, et tainas oleks ühtlane.
Kalla taigen koogivormi, silu pealt ühtlaseks ja puista peale õhukesed rabarberitükid, mis oled eelnevalt suhkruga kergelt läbi ''kloppinud''. Küpseta u.30 minutit.
Sega omavahel katteained ja vala rabarberitele. Küpseta veel 15-20 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.
Serveeri veel kergel soojana koos külma vaniljejäätisega - ja valmistu keelekaotuseks :)


Head isu!



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar