03 juuni, 2012

Ahjuliha sinepiga

Tegelikult tegin seda liha esmakordselt juba kuu-poolteist tagasi, mil Anudele-Aivaritele külla läksime - tookord rohkem nii katseeksitusmeetodil. Esimest retsepti kuulsin Selverist lihamüüjalt, kes lihatüki mulle paknedas ja oma kogemusi jagas...veidi leidsin lisa netist ja nii ta tookord valmis sai..ja pealegi ülihea! Eks liha ise mängis ka rolli - ostsin karbonaadiliha. Kuid maitsestamisega sain ka ise suurepäraselt hakkama, ei saanud ei soolane ega ka maitsetu, vaid täpselt paras. Kordasin antud lihategu paar päeva hiljem ka naabrite võõrustamiseks, lootuses siis foto teha et saaks retseptiga koos siia üles, kuid taas...läks kiireks :p
Nüüd siis reedel ei lasknud end enam tühjast kõhust heidutada. Klõpsud said tehtud :) 
Liha tegema hakates aga olin üsna lollis olukorras - olin omastarust maitsestamise üles kirjutanud, kuid võta näpust, alustasin taas algusest :) Nüüd seda viga enam ei korda.
Mul oli kilone lihatükk (kaelakarbonaad), määrisin selle väljast soola ja pipraga kokku. Seejärel mökerdasin Dijoni sinepiga nii, et kogu välispind oli kaetud. Mähkisin liha foolumisse ja küpsetasin 200-kraadi juures 1,5 tundi. Siis võtsin liha fooliumist välja ja kallasin ümber klaasist ahjupoti - lasin veel küpseda lahtiselt, aegajalt liha iseenda leemega kastes. Liha sai mahlane ja mõnus. Kui tahta tugevamat maitset, võib liha eelnevalt 2-3 h enne ahjupanekut valmis maitsestada. Võib lisada ka küüslaugutükke pikituna lihasse (lugesin erinetavest retseptides :))

Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar