
Retsepte on selle salati kohta tegelikult mitmeid, ma tegin põhiliselt kahe baasil, 1 neist on Felixi retseptidest pärit, teine Nami-Namist . Mina tegin nii:
1 Grüne Fee potike Frillise salatit
1 potike Rooma salatit (ei teadnudki varem, et selline olemas on)
2 küüslauguküünt
250 g kirsstomateid
50 g Parmesani juustu
2 tk kanafileed
5 viilu röstsaia
1 dl oliiviõli
soola, pipart
oliivõli
Kaste:
2 munakollast (võib asendada 2 sl majoneesiga - ma seekord ei teinud)
1 tl Dijoni sinepit (mul oli Inglise sinep)
1 sl sidrunimahla
1 dl hapukoort
2 hakitud küüslauguküünt
1 dl oliivõli
soola, pipart
(tegelikult on ka kastmeid mitu sorti, Worcesteri kastme ja anšoovisefileedega, aga neid mul ei olnud ja valmistasin lihtsama variandi).
Kõigepealt prae kanafileest lõigatud tükid kerges ülis kuldpruuniks. Kuivata kööbipaberi vahel ja jahuta. Valmista küüslaugukrotoonid - lõika röstsaiatükkidel ääred ja seejärel sai 1 cm'steks kuubikuteks. Vala kaussi oliivõli, pressi sinna 1 küüslauguküüs, sega saiakuubikud õlis ja aseta ahjupannile - kuumuta ahjus kuni on krõbedad. Jahuta.
Rebi salatilehed taldrikule, poolita kirsstomatid lehtede peale. Lisa jahutatud kanafilee tükid ja küüslaugukrotoonid, nõrista salat üle kastmega ja puista peale Parmesani juust. Juhul kui on antud juustu saada täistükkidena, on maitsvam kui kasutad õhukesi viilakaid - mul oli riivitud variant. Söö koheselt ja naudi! :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar