Põhi on algses retspetist Digestive küpsistest (10 küpsist, 90 g sulavõid, 1 tl kaneeli) , kuid kuna neid Selveris ei olnud, tegin ma tavalise biskviitpõhja alla. Selleks läks mul:
3 muna
3 sl suhkrut
3 sl jahu
Loora vahustas munad korralikult kõvaks vahuks, lisasime jahu ja küpsetasime u. 15 minutit 28'se läbimõõduga koogivormis. Põhja jahtudes asetasime sellele 400 g maasikaid (eelnevalt niisutasin põhja maasikamahlaga.
Kate:
400 g kohupiimapastat
200 g valget shokolaadi
2 dl vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
Sulata shokolaad kuumaveevannis, sega kohupiim ja vanillisuhkur omavahel (kohupiim hoia toasoojana, muidu taheneb shokolaad sisse kallates liiga kiirelt) ja lisa sulashokolaad. Lõpuks lisa vahustatud vahukoor. Kalla põhjale ja aseta paariks tunniks külma.
Kuna meil oli ka kiivisid, katsin tordi enne külma asetamist nendega - sai kenam :)
Kuigi ma algselt pelgasin, et tort vajub vormi ümber võttes koost, ei juhtunud seda siiski.
Head isu! Me ise peame veidi ootama, kuniks Riina-Ennu pere siia jõuavad, siis saab lahti lõigata :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar