31 august, 2011

Kohvi ja valge shokolaadi toorjuustukook


Eile sattusin soonele - Katrinil oli tööle kaasa toodud ''üks kook'', millest me Siljaga vargsi nokkida saime ja sellest sai alguse ''taas'' küpsetamismaania. Koheselt sai retsept küsitud ja õhtul poodi minnes ka asjad varutud.
Põhi:
100 g Digestive-küpsiseid

25 g sulatatud võid


Kate:
200 g valget šokolaadi
250 g maitsestamata toorjuustu
1 dl hapukoort

0.5 dl hästi kanget (espresso) kohvi

1 tl vanillisuhkrut


Valmistamine:
Purusta küpsised ja sega sulavõiga ühtlaseks. Kata 25 cm lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga, suru küpsisesegu vormi põhja. Sega omavahel toorjuust, hapukoor, kohv ja vaniljesuhkur. Lisa sulatatud valge šokolaad toorjuustumassi hulka ja sega ühtlaseks. Vala segu küpsisepõhjale ja silu pealt ühtlaseks. Pane vähemalt 6 tunniks või üleöö külmkappi tahenema.


Nüüd ootab kook lahtilõikamist. Eilse naljana käis õhtul läbi ütlus, et kas tõesti oskan mina ka asju retspeti järgi teha (olin just kekanud, et järgisin retsepti - küll käis see rohkem teise, shokolaadikoogi, kohta....aga), kui nüüd vaatan, et kohvi koguse olen ma selles koogis kahekordistanud...no eks näeb, mis sest asjast saanud on - hetkel veel külmikus :)
allikas: nami-nami

Et aga küpsetamistuhin oli meeletu ja juba mitmendat päeva lappasin jälle shokolaadikookide retsepte, olin endale valmis vaadanud ka teise retspeti ja selleks asjad...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar