23 oktoober, 2011

Maailma kõige soojemad kindad

Umbes paar kuud tagasi avastasin ma sellest blogist oma lapsepõlvekindad...maailma kõige soojemad labakud, mida mul õnnestus lapsena kanda. Minu ema neid teha ei osanud, ega õppinudki ära - sain neid endale 2 paar Meerapalu vanaemalt (lahtikirjutatult minu onu ämm tegi neid oma lastelastele ja paar paari jagus mullegi). Need on mälus kinnastena, milledes käed iial ei külmetanud. Mitu aega on need mõttes mõlkunud....kuni siis komistasin juhuslikult blogi otsa, kus omanik oli neid teinud. Sellest jäi kripeldama..õpetust, kuidas neid teha ju korralikult seal blogis ei ole... Seega - otsingutele! Üle-
eelmisel nädalal kolleegi Merjega arutades kudumisteemasid järsku taipasin küsida, ehk tema oskab... Ei osanud, lubas uurida..kui veidi erinevaid otsingusõnu kasutades komistasin hoopis ise sellel videoõpetusele, KUIDAS AASASID KUDUDA :) Janika! vaata siia - selle järgi saad ise ka enda tibudele selgeks selle tehnika!

Pusimist oli tavakudumisega võrreldes omajagu, kuid kui aasategemise selgeks sain, läks juba ka kiiremini - see oli siis teise kindaga. Kuna teen aasa ümber ühe sõrme, siis kippusin esimese kinda puhul lõnga liiga kõvasti ümber kerima ja seega läks pool ajast selle nö. kättesaamisele. Teise kinda puhul oli aga juba targem :) ja nüüd Eriku omi alustanuna läheb juba lausa lennates. Nüüd tuleb vaid selgeks saada, kuidas saaks aasad teha selle ''täpivärviga'', kuid ega seegi saa keeruline olla - veidi ilmselt taas netiotsingut ja vastused käes :) hetkel jätkan omal lainel ja teen täpid lihtsalt ilu pärast (ja muidugi ka tingituna lapsepõlvemälestusest) kinnastesse :)

Ühesõnaga, kel vähegi kannatust jagub ja endale/lastele superkindaid soovib - julget pealehakkamist! Pole olemas ühtegi soojemat asja talvel kätte tõmbamiseks.

2 kommentaari:

  1. Need ju käpikud! Mul on ka kodus vanaema kootud täpilised käpikud olemas, olid vist ka punase-valge-kirjud :)

    VastaKustuta
  2. Käpikud jah, ülisoojad...teen endale ka talveks ;) Mul vanaema pole, peab ise kuduma.

    VastaKustuta