03 oktoober, 2011

Mure õunakook ahjuõunajogurtiga

..ehk, et see retsept on mind juba mõnda aega painanud, kuna tundus nii ahvatlev kreemisena tunduva siseosa järgi piltidelt. Laupäeval ema juubelileminnes sai enamus komponente valmis ostetud ja pühapäeva lõuna ajal kook ka ahju visatud. Teha imelihtne ja kiire.

Vaja läheb:

5 dl jahu
1tl küpsetuspulbrit
4sl suhkrut
150-175g võid
2 muna

3 õuna
2dl ahjuõuna jogurtit (panin 4dl, tundus vähe selle koguse kohta)
2 muna
kaneeli
fariinisuhkrut

Määrimiseks: 1 lahtiklopitud muna

Taigna jaoks sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja suhkur. Lisa või ning töötle purutaoliseks massiks. Lisa ka munad ja sõtku/sega taignaks. Tõsta taigen külmkappi.
Samal ajal viiluta õunad õhukesteks viiludeks. Sega omavahel munad ja jogurt. Võta taigen külmkapist ja suru 2/3 taignast küpsetuspaberiga kaetud 24cm koogivormi põhja ja äärtesse (võib kasutada ka suuremat vormi). Lao peale mitu kihti õunu. Raputa õunad kaneeli ja suhkruga üle. Vala peale jogurti-munamass. Rulli ülejäänud 1/3 taigent koogivormi suuruseks rattaks ning suru täidisele peale, ka äärtele. Soovi korral määri pealt lahtiklopitud munaga. Küpseta 180 kraadi juures u 45 minutit, kuni kook muutub pealt kuldpruuniks. Enne serveerimist lase jahtuda.


Kuna mina suutsin unustada suhkru õuntele panna, raputasin fariinisuhkru kõige peale - tulemus sai maitsev. Loora kiitis veel täna hommikulgi süües, et emme, see on küll hea kook sul välja tulnud :)

2 kommentaari:

  1. Mis valemiga teil seda kooki veel hommikuks jagus üldse? Ma nihverdasin salaja viimased tükid kõrvale, et oleks hea hommikul ampsata :D
    Jogurtihulga suurendamine õigustas end igati mu arust. Aga mõtlesin, et järgmisel korral proovin sama kooki hoopis purukattega.

    VastaKustuta
  2. Piia, selle valemiga ilmselt, et meil hoitakse vigurit ;) Ja ilmselt (meenutades) olin seekord ette teinud korralikuma lõunasöögi - mida tavaliselt juhtub nädalavahetustel harva (siis on hommiku ja õhtusöök vaid :p)
    Mulgi sai pigem purukate koogile - ei viitsinud taignaplaati rullida pealeasetamiseks ;)

    VastaKustuta