19 detsember, 2012

Hurraaa, jõululaat!

Just selles vaimus oleme elanud 2 viimast nädalat ja nüüd on ta lõpuks käes. Täna hommikul polnud Looral isegi mahti/tahtmist süüa, elevus/ootus oli nii suur, et pani lausa keksima ja hundirattaid viskama. Taas on SEE päev! 
Kui eelmistel aastatel oleme panustanud käsitööle - heegeldised (kellukad), kudumid (jõulupallid), siis sel aastal võtsime lõdvemalt. Paar nädalat tagasi alustasime kaartide (allpool olevas kirjutises ka pilt olemas) meisterdamisega, piparkakkude esimesed proovitööd tehti nädalavahetusel ja eile siis juba suuremalt ja kohe valmis - memmed ja kuused. Õnneks on tibin ju nii suur, et minu osaks on jäänud vaid plaatide ahju saatmine ning väljavõtt. 
Sulanud memmede idee on pärit eelmisel aastal Liisi Blogist, kuid meie ei suuda neid siiani teha memmelisteks - ikka kipuvad rohkem Muumilugude Urri meenutama (ilmselt käte pärast). Samas, tühja sellest, ilusad ja vahvad said ikka :)Kuused seevastu on nagu kuused ikka - ilusad ja värvilised.
Muidugi ei saanud laadale minna ilma mandliteta ja lisaks tehti veel litritest kuuseehteid - nendest pilte ei saanudki, kuid idee saime eelmise aasta Helina ehetest, mida Grete toona müüs.
Just sain Looralt sõnumi, et rahakott ei taha enam hästi kinni mahtuda - eks need sentides hinnad ju tekitavadki selle punnis efekti. Et tegu lastega, siis hindu ma suuremaks kui 50 senti/asi panna ei lubanud (ainukeses eurosed asjad olid kuuseehted, mis esimese tunniga otsa olid saanud ja millega kaasnes tõsine nikerdamine ning materjali- ja ajakulu). Ühesõnaga võib öelda, et jälle üks vahva päev lastel. Ehk saavad ka järgmisel aastal (kui on juba 5.-s klassis) ka osaleda :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar