17 detsember, 2012

Jõulumandlid

See maius on jõululaatadel ja üldse talve ajal alati olnud millekski eriliseks, mida hirmsa raha eest müüakse ja mida osta raatsid nii harva.. Väike tuututäis maksab ju terve varanduse ja isu täis sellest tuututäiest iial ei saa. Nüüd siis võtsin end kokku ja tegin ise - kui keeruline see ikka olla saab, kui nett on täis õpetusi :) Mandlid said poekorvi juba neljapäeval, piparkoogimaitseaine eelviimase Tallinnaskäigu ajal ostetud ja 1 muna on külmast ju ikka võtta.
Paljude retseptide seast valisin selle - tundus kõige lihtsam esimeseks korraks ja usun, et tegelikult erilisi maitseerisusi pole neil ühelgi.

Retsept:
300 g mandleid
90 g suhkrut
1 tl jahvatatud kaneeli
1 tl piparkoogimaitseainet (selle puudumisel jahvatatud ingverit (0,5 tl), nelki (0,25 tl) ja muskaatpähklit (0,25 tl))
0,5 tl soola
1 munavalge
2 sl vett
Tee nii
Sega omavahel suhkur ja maitseained. Lisa kergelt kahvliga vahtu löödud munavalge ja sorts vett. Seejärel lisa segule mandlid ja sega, nii et mandlid oleks ühtlaselt suhkruseguga kaetud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 150kraadises ahjus umbes 30 minutit.

Mul on mingi kiiks - aegajalt tundub mulle, et retseptides on kuidagi vähe teatud ''ainet'' - sel korral oli selleks muna. Kuidagi nadilt vähe tundus seda antud koguse suhkru ja maitseainete juurde - panin omaalgatuslikult teise lisaks :) Küll küllale liiga ei teinud, kuid lõppkokkuvõttes oleks saanud siiski kenasti hakkama ka retseptis antud 1 munaga. 
Loora jõululaada-mandlid tulevad kohe-kohe tegemisse, saan ära katsetada :)

Hommikuks oli kausipõhjas 300'st grammist mandlitest kümmekond alles - tõestus, et on väga maitsvad :)




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar