15 märts, 2011

Apelsinikeeks kookosega - ülimaitsev suutäis!

Eile end korraks päeval FB'i logides avastasin sealt Perenaine.ee emakeelepäeva arutelu ning sealt retsepti Apelsinikeeksile. Kohe tekkis idee katsetada seda omas köögis. Eile õhtul suure tuhinaga võid vahule hõõruma hakates avastasin aga, et külmkapp on munadest tühi - kahte retseptis vajaminevat oleks pidanud altkorruselt laenama minema...aga oli juba hilja. Täna, peale taverna Giornopitsa rallit, alustasime uuesti - poest seekord ilma munadeta ära ei tulnud ;)
Tulemus kukkus mul küll veidi kummuli peale vormist võtmist (ilmselt oleks tahtnud oodata veidi jahtumist ahjus), kuid see aroom, see maitse....see on mu elu parim keeks, mida olen ise teinud - Andres alles üllatub kui tripilt tagasi tuleb ;)
Retsept siia:

2 apelsini
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
150 g kookoshelbeid

Pese apelsinid ja riivi ühelt tervelt apelsinilt koor. Seejärel pressi mõlemalt apelsinilt mahl (peaks tulema u 2 dl mahla). Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja kookoshelbed ja lisa võivahule. Kõige viimasena sega juurde riivitud apelsinikoor ja -mahl. Kalla tainas keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, kuni keeks on pealt kuldne ja keeksi keskele torgatud puutikk jääb välja tulles kuivaks. Lase jahtuda ja kummuta vormist välja.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar