Tulemus kukkus mul küll veidi kummuli peale vormist võtmist (ilmselt oleks tahtnud oodata veidi jahtumist ahjus), kuid see aroom, see maitse....see on mu elu parim keeks, mida olen ise teinud - Andres alles üllatub kui tripilt tagasi tuleb ;)
2 apelsini
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
150 g kookoshelbeid
150 g toasooja võid
2 dl suhkrut
2 muna
2 dl nisujahu
1.5 tl küpsetuspulbrit
0.5 tl soola
150 g kookoshelbeid
Pese apelsinid ja riivi ühelt tervelt apelsinilt koor. Seejärel pressi mõlemalt apelsinilt mahl (peaks tulema u 2 dl mahla). Vahusta toasoe või ja suhkur, lisa ükshaaval munad. Sega jahu, küpsetuspulber, sool ja kookoshelbed ja lisa võivahule. Kõige viimasena sega juurde riivitud apelsinikoor ja -mahl. Kalla tainas keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit, kuni keeks on pealt kuldne ja keeksi keskele torgatud puutikk jääb välja tulles kuivaks. Lase jahtuda ja kummuta vormist välja.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar