
Katsun veidi retsepti meenutada:
5 dl jahu
1 muna
1,5 dl vett
1 tl soola
pisut õli
sisu:
200 g veisehakkliha
200 g seahakkliha
2 väiksemat sibulat
sool, pipar, tilli (soovi korral)
veidi vett
Karin õpetas: pane jahu lauale, tee süvik jahusse, löö sinna muna ja hakka vaikselt tainast mudima. Lisa jaohaaval vett ja sõtku tihkeks tainaks (meenutab põrmitaigent). Aseta taigen kilesse ja aseta tunniks külma. Lõika taignapallist 1 tükk (ülejääk pane rätiku alla, muidu kipub kuivama) ja veereta sellest vorst, lõika pisikesed tükikesed ja tee käte vahel ümarad plaadikesed - pane vahele hakklihasegu ja näpista otstest kinni. teine variant on teha nagu pirukaid - rulli taignarulliga taigen lauale, ja lõika klaasiga ümmargused kettad. Iga ketta vahele hakklihasegu, ja otsest kinni. Keeda puljongiga maitsestatud vees umbes 3 minutit peale seda, kui pelmeenid on kerkiinud pinnale. Serveeri hapukoorega :)
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar