18 märts, 2011

Kanapada minumoodi

Et ma täna trenni ei jõudnud ja Eeva rääkis kanafileest, mida tal olevat tänaseks 2 tk ''soolas'', otsustasin ka õhtusöögiks teha midagi kanast. Prismasse jänese järgi lihtsalt ei viitsinud sõita - Eeva õpetas mulle jänest ka õlles tegema, aga seda siis millalgi hiljem. Kanapada juurviljadega on üks lihtsamaid toite, mida üldse teha saab. Kanafileede asemel, mida tavaliselt kasutan, ostsin täna Selveri sooduspakkumiselt hoopis 2 maitsestatud kanarinnakut ja nii nüüd õhtusöök küpsebki (2 rinnakut oli muidugi liiast, pada sai liiga kanane :p) - kana kahas juurviljadega: paprika,
sibul (eelnevalt kergelt praetud)
porgand (eelnevalt kergelt pannilt läbi lastud)
baklazaan (eelnevalt kergelt pannilt läbi lastud)
lillkapsas (mis seekord ei jäänudki kassalindile, oh imet :D).
Vedelikuks tegin kanapuljongi
lisasin kolmnurkse helesinise sinihallitusjuustutüki murendatult ja nüüd, vahetult enne väljatõstmist ka
200 g riivjuustu - saab veidi paksem leem :)
ja muidu kana, mis on ülevalpool ära mainitud.

Peale koostisosade kerget pruunistamist viskasin kõik ühte klaasnõusse, lisasin puljongit, väheke soola (kanarinnak oli maitsestatud, seega tuli olla tagasihoidlik) ja ahju - 200-kraadi juures tunnikesest piisab. Lihtne, kerge ja samas toitev õhtusöök vähese vaevaga on valmis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar