22 november, 2011

Pelmeenid :)

Ehk esimene katse edukalt sooritatud.Tegin ise pelmeene - vorm ju olemas ja kaua sa ootad! Ime-ime, sain hakkama - lastele/Andresele nii maitsesid, et ainult mõmisesid süües. Isetehtud ikka hoooooopis etemad kui poe omad :)
Retsept siia kirja ja edu kõigile katsetamiseks!
Pastataigen:
1 muna
250 ml vett
1 tl soola
3-4 kl jahu
1 tl õli

sisu:
500 g hakkliha
1 sibul,
1 küüslaugu küüs
soola
maitseaineid
Antud kogusest peaks tulema 130 pelmeeni, mina sain umbes 95...

Mikserda kergelt munad vee, soola ja õliga, vala jahusse ja sega taigen. Aseta kauss hetkeks külma.
Hakkliha, sibul , küüslauk, sool, pipar ja kesiganes midagi muud maitseainetest veel paneb on hea lihtne köögikombainis peeneks lasta - tekib tihke mass, mida on hea vormida.






Rulli pastataigen õhukeseks, aseta pelmeenivormile ja tipsi igasse ''auku'' täidis. Teine õhuke taignakiht peale, rulliga üle, pelmeenid plaadile ja keema - 5-10 minutist piisab. Kellel pelmeenivormi ei ole, saab edukalt ka käte vahel pelmeenid vormitud - seega igaks elujuhtumiks hea retspet.

Kuna mul jäi sisutaigent üle .. ju ei oska veel korralikult õhukeseks rullida, mistõttu sain ka pelmeene vähem, lisasin hakklihasegule veidi saia ja tegin ülejäänu kotlettideks, mis said ka ülimaistvad :D

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar